• dla żołądka,  herbatka,  kuchenne diy

    Mrożona domowa porcja warzyw

    Ponieważ nigdy nie wiem co ugotuję na obiad, a nie lubię biegać po 1 marchewkę do warzywniaka, to raz na jakiś czas kupuję parę pęczków włoszczyzny i inne warzywa, kroję je i zamrażam. Dzięki czemu zawsze mam gotowy woreczek z podstawą do zup, sosów czy lecza 🙂 Oczywiście jeżeli mam możliwość ugotować obiad ze świeżych warzyw, to woreczki zostają na „czarną godzinę”, chociażby na niedzielę niehandlową. Gdzie kupić najlepsze woreczki? Po przetestowaniu paru firm jestem od dłuższego czasu wierna tym z Ikea. Są najmocniejsze i mają idealną wielkość. W Poznaniu włoszczyzna jest zdecydowanie mniejsza niż w Warszawie, więc w Stolicy kupując 1 pęczek robię 2 podstawy. Przepis na 1 małą…